Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: رئیس جمهوری جدید کشور برای کسب موفقیت و بهبود وضعیت باید به سمت تولید ثروت از دانش توسط شرکت‌های دانش بنیان و خلاق حرکت کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زیست بوم نوپای دانش‌بنیان و خلاق در چندسال رشد بسیار خوبی را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخشش روز افزون محصولات ایران ساخت در بازار‌های داخلی و خارجی، افزایش توان فناورانه در برخی حوزه‌ها نظیر زیست‌فناوری، نانوفناوری و انرژی هسته‌ای، توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق شاخص مناسبی برای نمایش پیشرفت‌های علم وفناوری کشور است. با وجود تمام این پیشرفت‌ها، همچنان چالش‌هایی اساسی در بهره‌برداری از این دستاورد وجود دارد و دولت آینده به عنوان قوه اجرایی کشور وظایف بسیار مهمی را در برطرف کردن موانع موجود بر سر راه پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق دارد.

در همین راستا گفتگویی با پرویزکرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و دبیرستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان وصنایع نرم و خلاق صورت گرفت تا اولویت‌های اصلی دولت آینده برای پیشرفت زیست بوم دانش‌بنیان و خلاق کشور و رفع موانع موجود بررسی شود.


شکوفایی اقتصادی با حمایت دولت از شرکت‌های خلاق

رئیس جمهوری منتخب ایران و کابینه او برای رشد و توسعه اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق چه وظایفی را بر عهده دارد؟

یکی از راه‌های بهبود و کمک به وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی کشور توجه به موضوع علم و فناوری است. تا چندی پیش ما فقط شرکت‌های دانش‌بنیان را داشتیم، اما امروز شرکت‌های خلاق نیز به این اکوسیستم بزرگ اضافه شده‌اند.

اقتصاد خلاق یک اقتصاد توانمند و بسیار بزرگ است و می‌تواند ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته باشد. ما در سال گذشته حدود ۱۰۰ میلیون دلار ارز‌‎آوری از طریق صنایع خلاق داشتیم که متاسفانه نسبت به توانایی‌ها، داشته‌های فرهنگی تمدنی و هنری ما بسیار کم است. به همین دلیل این حوزه یک بازار بسیار مناسب برای کشور است که دولت‌ها باید به سمت حمایت، زیرساخت و هدایت این شرکت‌های خلاق حرکت کنند.

اقتصاد خلاق یک اقتصاد توانمند و بسیار بزرگ است و می‌تواند ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی داشته باشد، به همین دلیل این حوزه یک بازار بسیار مناسب برای کشور است که دولت‌ها باید به سمت حمایت، زیرساخت و هدایت این شرکت‌های خلاق حرکت کنند.



صنایع خلاق چرا مهم‌اند؟

علاوه بر این‌ها، اثرگذاری اجتماعی صنایع خلاق و فناوری‌های نرم، آنچنان مهم و ارزشمند است که دولتمردان و مسئولان هوشمند و آینده‌‌نگر، هیچ گاه چشم از آن بر نخواهند داشت. آنچه که صنایع و اقتصاد خلاق می‌تواند برای جامعه ما به ارمغان آورد، الماس درخشان خودباوری است. «ما می‌توانیم»‌ها و «ایران قوی»‌ها به ظهور می‌رسند. در چنین شرایطی ست که می‌توانیم نام یک جامعه توانمند، پویا، انقلابی و سرآمد، بر خود بگذاریم. همه این فواید و ثمرات اقتصاد و صنایع خلاق، ما را از یک سو صاحب اقتدار و امنیت پایدار می‌کند و از سوی دیگر نیز، محیط زیستی سالم و رو به رشد، و اقتصادی قدرتمند پیش روی مان قرار خواهد داد. بسیاری از کشور‌های پیشرفته و سرآمد جهان نیز در این عرصه دائما فعالیت می‌کنند و دستاورد‌های درخوری را کسب کرده‌اند.


کارنامه موفق آیت‌الله رئیسی در حوزه فناوری و نوآوری

رئیسی باتوجه به عملکرد موفقی که در قوه قضائیه داشتند همکاری‌های بسیار خوبی را درحوزه فناوری و نوآوری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام داده‌اند. چندی پیش یک مرکز نواوری با کلیت قوه قضاییه افتتاح شد و اقدامات بسیارخوبی با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه، سازمان فناوری اطلاعات قوه قضاییه و سازمان‌های مرتبط با آن شکل گرفت. به طور مثال در سازمان زندان‌ها برای ارتقای صنایع خلاق و فرهنگی کشور بزودی یک خانه خلاق و نوآوری افتتاح خواهد شد تا از این طریق زندانیان با انجام کار‌های کوچک و تولید صنایع دستی هم خودشان را سرگرم کنند و هم با مهارت افزایی و آموزش بتوانند کسب درآمد کنند.

همکاری نوآورانه و فناورانه دیگری نیز با سازمان زندان‌ها در بحث پابند‌های الترونیکی شکل گرفت که بر این اساس یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با حمایت‌های معاونت علمی به سمت تولید این پابند‌های الکترونیکی حرکت کرد. امروز به کمک یک استارتاپ این پابند‌های الکتریکی تولید داخل به صورت خیریه‌ای و با جمع آوری پول از مردم به زندانیان هدیه داده می‌شود تا بتوانند در کنار خانواده‌های خود باشد. این موارد تعدادی از کار‌های مثبت و نوآورانه‌ای بود که با آمدن رئیسی در سازمان زندان‌های قوه قضاییه شروع شد وبا انتخاب ایشان به عنوان رئیس جمهور منتخب کشور ادامه پیدا خواهد کرد.


تولید ثروت از دانش شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

رئیس جمهوری جدید کشور برای کسب موفقیت و بهبود وضعیت باید به سمت تولید ثروت از دانش توسط شرکت‌های دانش بنیان و خلاق حرکت کند.

رئیس جمهوری جدید کشور برای کسب موفقیت و بهبود وضعیت باید به سمت تولید ثروت از دانش توسط شرکت‌های دانش بنیان و خلاق حرکت کند. تفاوت شرکت‌های دانش‌بنیان با شرکت‌های خلاق در این است که شرکت‌های دانش بنیان باید خیلی هایتک باشند و سرمایه گذاری بسیار بالایی می‌خواهند. شکل گیری یک صنعت هایتک با وضعیت سخت اقتصادی امروز بسیار سخت شده است. اما شرکت‌های خلاق به راحتی و با تکیه بر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بومی که استان‌های مختلف کشور دارند کار را بسیار آسان‌تر کرده‌اند. از همین رو شرکت‌های خلاق می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کمتر در جای جای کشور فعالیت داشته باشند. خلاقیت و نوآوری پایه اولیه این شرکت هاست و تنوع بسیار زیادی دارند. از طرف دیگر راه اندازی این شرکت‌ها نسبت به شرکت‌های دانش بنیان ریسک بسیار کمتری دارد.



اسباب بازی‌های ایرانی را دریابیم / بازار۳۵۰ میلیون دلاری اسباب بازی در ایران

گردش مالی اسباب بازی در دنیا ۱۰۰ میلیارد دلار است. در ایران گردش مالی اسباب بازی ۳۵۰ میلیون دلار است که سهم اسباب بازی‌های ایران ساخت تنها ۱۵ میلیون دلار است. یعنی تا سقف ۳۵۰ میلیون دلار مدیریت بازار اسباب بازی به طور کامل در اختیار خودمان خواهد بود و می‌توانیم با استانداردسازی، ارائه زیرساخت مناسب و حمایت و تشویق تولیدکنندگان گردش مالی ۳۵۰ میلیون دلاری اسباب بازی در ایران را برای خودمان کنیم.

اگر اسباب بازی با طراحی مطلوب، زیبا و مواد مناسب و متنوع نداشته باشیم، شاهد اشغال بازار فرهنگی خود توسط اسباب بازی‌های غربی مانند باربی و ... خواهیم بود. تردید نکنیم که طراحی چنین اسباب بازی‌هایی توسط بیگانگان با هدف رشد فرهنگ خشونت و اباهه‌گری و بی‌هویتی در فرهنگ‌های مختلف صورت می‌گیرد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب برنامه خلاق که از سال گذشته برنامه‌های متنوعی برای ساماندهی صنایع فرهنگی تدارک دیده و اجرایی کرده است که حوزه اسباب بازی از بخش‌های اولویت دار این برنامه است.

در حوزه‌های دیگر مثل سینما، انیمیشن، مد و لباس، صنایع دستی، گردشگری، میراث فرهنگی، کتاب، تولید محتوا، رسانه‌های دیداری و شنیداری و.. اگر بتوانیم بازار داخلی را در دست بگیریم می‌توانیم این خدمات را به کشور‌های اطراف نیز بفروشیم.

خانه‌های خلاق و نوآوری که امروزه در کنار مراکز نوآوری افتتاح می‌شوند وظایفی مهمی دارندو به شکل گیری بهتر زنجیره ایده تا محصول در حوزه صنایع فرهنگی، فناوری‌های نرم و خلاق کمک می‌کنند. این خانه‌ها با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، دادن تجهیزات، شبکه سازی، حمایت از بازارسازی، حمایت از استاندارسازی، ارائه تسهیلات مالی و... به تحقق اقتصادخلاق کمک می‌کند.



*از دولت آینده برای پیشرفت اکوسیستم دانش بنیان و خلاق در کشور چه انتظاراتی دارید؟

مانع زدایی از تولید و صادرات با پالایش قوانین

در مرحله اول شکل دهی منطقی به قوانین مجلس، مصوبات دولت بخش نامه‌ها و آیین نامه‌های موجود باید در اولویت کار دولت آینده قرار بگیرد.

از دولت آینده انتظار داریم که در مرحله اول زیرساخت‌های لازم برای اینکار را فراهم کند. این زیرساخت‌ها فقط تسهیلات مالی نیست، بلکه پالایش قوانین و مقررات از آن مهم‌تر است. ما قوانین و مقررات دست و پاگیر زیادی داریم که باید مانع زدایی شود.

پس در مرحله اول شکل دهی منطقی به قوانین مجلس، مصوبات دولت بخش نامه‌ها و آیین نامه‌های موجود باید در اولویت کار دولت آینده قرار بگیرد. دولت آینده باید این مسئولیت را به یک گروه از افراد متخصص بسپارد تا قوانین دست و پاگیر را با سرعت و با اولویت پالایش کنند چرا بعضی از این قوانین برای صادرات بسیار مشکل زا هستند، بعضی از قوانین برای تولید مشکل زا هستند، بعضی از قوانین برای رشد و توسعه شرکت‌ها مشکل زا هستند. این موانع باید توسط دولت حل شود.

نکته بعدی این است که دولت آینده از مسئولین، مدیران و کارشناسانی استفاده کند که شایسته اینکار باشند و به دنبال حزب بازی، رابطه بازی و... نباشند. دولت آینده باید در کار‌های فنی، مهندسی، علمی، فناوری و ... از انسان‌های متخصص استفاده کند و به دنبال استفاده از افراد یک جریان فکری و حزبی نباشد بلکه افراد متخصص و نخبه آن حوزه را انتخاب کند.

*شما آینده اکوسیستم نوآوری و خلاق را در کشور چگونه تصویر می‌کنید؟

آینده این اکوسیستم بسیار امیدبخش و امیدوارکننده خواهد بود، چرا که باغبانی که این باغ را به وجود آورده همچنان مراقب آن است و امیدواریم کارگزارانی که می‌خواهند وارد این باغ شوند تمام تلاششان را برای با طراوت نگه داشتن و شکوفایی این باغ به کار بگیرند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پرویز کرمی شرکت های دانش بنیان شرکت های خلاق اقتصاد دانش بنیان شرکت های دانش بنیان و خلاق تولید ثروت از دانش سازمان زندان ها برای کسب موفقیت اسباب بازی شرکت های خلاق علمی و فناوری سمت تولید میلیون دلار معاونت علمی رئیس جمهوری شرکت ها باید به سمت دولت آینده صنایع خلاق قوه قضاییه خلاق حرکت گردش مالی نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان

محمدتقی اکبری مدیرعامل و مؤسس یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت و کارکردهای این شرکت اظهار کرد:‌ تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت بوده است، سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرده و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شدیم.

وی افزود:‌ طراحی و ساخت برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فراوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.

اکبری ادامه داد:‌ ساخت این‌گونه از برج‌ها در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار طراحی و ساخت آن در ایران توسط این شرکت بومی‌سازی شد. لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.

مدیرعامل و مؤسس شرکت «بهین اسانس آویژه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.

وی مطرح کرد:‌ دانش مواد شیمایی گیاهی که امروزه با عنوان فیتوشیمی به شدت در حال گسترش است به‌طور روزافزون در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی به کار گرفته شده، بسیاری از دارو‌های پیشرفته درمان کبد مانند سیلیمارین و ضد سرطان مانند تاکسول از منابع طبیعی استخراج می‌شوند در همین راستا این شرکت توانسته با تولید محصولات گیاهی بخشی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، عنوان کرد:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.

اکبری بیان کرد:‌ برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها نیازمند همکاری و تعامل مراکز رشد و شهرک‌های صنعتی، واگذاری بازاریابی به افراد متخصص و تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین سرمایه مانند مشارکت عام دانشجویان و خانواده‌ آنان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • بهره‌مندی از عواید وقف به نفع تقویت اقتصاد دانش‌بنیان
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز